Bulletin 2012-09-13

Sommaren lider onekligen mot sitt slut och Klubben står åter till alla våra medlemmars förfogande. Vi hoppas att ni alla har njutit av en riktigt fin semester och nu ser fram emot en intressant och trevlig höst på Klubben.

Stort tack till Lillan som återigen inbjöd oss alla till sitt fantastiska Dalom med sin speciella atmosfär och stämning. Vi vill framföra vårt stora och varma tack för alla utsökta rätter och för hennes gästfrihet i midsommartid.
Foton finns här.

Vår planerade kräftskiva på Restaurang Collage kan tyvärr inte bli av eftersom Collage pga av krisen har varit tvugna att stänga sina dörrar.
Vi vill tacka både Magnus och Micke för alla trevliga luncher och middagar under de gågna åren på Collage och önskar dem allt gott i framtiden.

SVENSKTRÄFF OCH BOKCIRKEL 24.9
Höstens första bokcirkelträff blir måndagen den 24 september. Vi träffas som vanligt kl. 19 på Café Vergara. c/Vergara, 1 (Metro Opera) för att byta böcker och samtidigt tillbringa kvällen i trevligt sällskap.
Ett utmärkt tillfälle att titta in och prata om sommarens upplevelser. Alla är hjärtligt välkomna!

SUOMALAISKOKOUS 1.10
Lokakuun ensimmäinen päivä tapaamme jälleen kahvilassa Café Vergara, c/Vergara, 1 (Metro Opera) klo. 19. Tule mukaan viettämään mukava ilta iloisessa seurassa. Tervetuloa!

BESÖK PÅ ”CIUDAD FINANCIERA DEL GRUPO SANTANDER” 2.10
Tisdagen den 2 oktober gör vi ett intressant besök på Ciudad Financiera del Grupo Santander i Boadilla del Monte. Besöket består av en rundtur i hela det stora området som tillhör Banco Santander samt ett guidat besök på konstgalleriet som rymmer ett urval mästerverk från bankens permanenta konstsamling.
Vi träffas kl. 9.30 vid ingången till Banco Santander, Paseo de la castellana, 24 hörnet av Ortega y Gasset.
Därifrån tar bankens buss oss till Boadilla del Monte där vi blir emottagna av en guide som följer oss under hela besöket. Bussen tar oss sedan tillbaka till Madrid.
Obligatorisk anmälan till Kerstin på Klubben senast den 21 september (Fullständigt namn och DNI eller passnummer) Pris: 5€

PRE-BASARLUNCH 5.10
Fredagen den 5 oktober har vi vår sedvanliga pre-basarlunch på Restaurante OLSEN, Calle del Prado, 15, kl 14.00. Pris: 20 €.
Mötet för de som jobbar vid de olika borden på basaren börjar kl 13.00 på samma plats.
Anmälan till Paloma per mail eller mobil 637 416 974 senast den 1 oktober.

BESÖK PÅ ”MUSEO TIFLOLÓGICO DE LA ONCE” 9.10
Tisdagen den 9 oktober besöker vi ”Museo Tiflologico de la Once” – de Blindas Museum.
Den 14 december 1992 invigde la ONCE museumet för att på så sätt kunna erbjuda de blinda möjligheten att besöka ett museum utan att deras allvarliga synskada skulle hindra dem från att både studera och njuta av de olika föremålen.
Vi träffas kl. 11.50 utanför museet, c/ Coruña, 18 (metro Estrecho)
Efter besöket kan vi njuta av en ”tentempie” och lite vin i Monica Anderssons vackra lilla trädgård.
Pris: 10€
Anmälan bör göras i god tid till Klubben.

UTFLYKT TILL ESCORIAL 18.10
Torsdagen den 18 oktober gör vi en utflykt till Escorial för att besöka det vackra och intressanta Monasteriet. Vi träffas kl. 11 utanför stora ingången till Monasteriet. Innan besöket dricker vi en kopp kaffe tillsammans med Eva von Malmborg som berättar litet om Monasteriets historia och om vad vi kommer att få se. Efter besöket äter vi lunch tillsammans på en trevlig restaurang i närheten.
Buss nr.661 går från Moncloa kl. 9.45. Dársena 30.
Pris: Inträde + lunch 28€ pensionärer/33€ icke pensionärer.

*****

OBETALDA MEDLEMSAVGIFTER
Alla ni som säkert pga glömska ännu inte betalt årsavgiften för år 2012 kan göra det nu kontant till Kerstin eller med banköverföring till Klubbens konto:
BBVA 0182 4000 63 0011659604
Enskild: 60€/familj 80€

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Bulletin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.