Bulletin 2013-02-04

Vi påminner om besöket på Arte Canal, ”Pompeya catástrofe bajo el Vesubio”, tisdagen den 12 februari. Det finns några få platser kvar!
Ring Kerstin så fort som möjligt om du är intresserad av att komma med på detta intressanta besök.

BESÖK PÅ TEATRO REAL 22.2
Alla ni morgonpigga skall redan nu reservera fredagen den 22 februari för ett besök på Teatro Real. Vi kommer att bli guidade genom foajén, salen ”Gayarre”, repetitionslokalerna för körer, balett och orkestrar, samt kostymateljen och omklädningsrum.
Vi träffas vid ingången på Plaza de Oriente kl. 9.20.
Pris: inträde + guide 13€/11€ (pensionärer)
Efter besöket har vi ett utmärkt tillfälle att sitta ner och njuta av utsökta churros med chokolade eller kaffe på något trevligt café i närheten.

SVENSKTRÄFF OCH BOKCIRKEL 25.2
Måndagen den 25 februari kl. 19 träffas vi igen för att byta bokcirkelböckerna. Vi träffas som vanligt på Café Vergara, c/Vergara, 1 (metro Opera).
Det gläder oss verkligen att så många av våra medlemmar kommer på våra möten och vi hoppas att även i fortsättningen kunna räkna med er alla.
Hjärtligt välkomna!

BESÖK PÅ MUSEO NACIONAL DE LAS ARTES DECORATIVAS 26.2
Tisdagen den 26 februari besöker vi (med guide) ett av de mest okända museum i Madrid, ”Las Artes Decorativas”. Ett kanske okänt, men mycket vackert museum, där vi hittar allt från keramik, solfjädrar etc, till fullt möblerade rum från 1600 talet som visar oss hur spanjorerna bodde och levde på den tiden.
Vi träffas vid ingången på Calle Montalbán, 12 kl. 11.20. Efter besöket går vi alla tillsammans till Eva och Björn von Malmborg på en ”tentempie”.
Pris: 10€
Anmälan bör göras till Klubben senast den 21 februari.

ÅRSMÖTE 4.3
Vi påminner alla våra medlemmar om årsmötet som hålls på Svenska Ambassadörens Residens måndagen den 4 mars kl. 19. (Vi ber alla vara ytterst punktliga).
Obligatorisk anmälan bör göras till Klubben senast den 25 februari!
Glöm inte att ta med ditt ID-kort eller pass!

SUOMALAISKOKOUS 11.3
Joudumme siirtämään suomalaisten seuraavaa kokouksta viikolla, koska Skandinaavisen Klubin johtokunnann vuosikokous osuu samalle päivälle 4. maaliskuuta. Tapaamme 11. maaliskuuta, kuten aina klo 19 Café Vergara, c/Vergara, 1 (metro Ópera).
Kaikki ovat tervetulleita viettämään hauskaa iltaa kanssamme. Tervetuloa!

BESÖK PÅ GEOLOGISKA MUSEET 14.3
Torsdagen den 14 mars gör vi ett annat intressant guidat museébesök. Denna gång gäller det ” Museo Geominero”, en enhet av det spanska geologiska gruvinstitutet. Vi får se viktiga samlingar av mineraler, stenar och fosiler som härstammar från alla trakter i Spanien och från de ursprungliga
Kolonierna. Vi får också se den temporära utställningen “Una mirada a través del cuarzo”.
Träff utanför museet kl.11.45 (Ríos Rosas, 23).
Pris: 5€

Vår nya medlemsmatrikeln 2013 kommer ut i april. Vi ber därför alla medlemmar som vill ändra på någonting eller som av en eller annan orsak inte längre kan vara med i Klubben, kontakta Kerstin snarast möjligt.

ANNONS
Om någon är intresserad av VHS filmer om tjurfäktning inspelade av en svensk som t.o.m. har givit ut en bok om tjurfäktning, så kontakta Klubben för mera information.

ÅRSMÖTET 4 MARS 2013

FÖLJANDE PERSONER HAR SAGT SIG I PRINCIP STÅ TILL FÖRFOGANDE FÖR VAL TILL STYRELSEN 2013:

  • Eva-Lena Ahlquist
  • Monica Andersson
  • Kirsten Buus-Thygesen
  • Randi Christoffersen
  • Larserik Falk
  • Camilla Furuhjelm
  • Björn von Malmborg
  • Kerstin Smeds
  • Anna Thomas
  • Maija Zureck

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Årsmöte. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.