Vårlunch 8 maj på restaurante Cabaña Marconi

Eftersom det inte blev någon Corderada i vår ordnade vi i stället en vårlunch den onsdagen den 8 maj kl. 14 på den trevliga restaurangen Cabaña Marconi. Vi fick njuta av en läcker meny i stor del baserad på ägarens mammas svenska recept!

 

ANNONS

Restaurangen

Restaurangägaren Marcos Olazabals syfte med Cabaña Marconi är att få människor att känna sig som hemma. Som om det vore en stuga, finns det i restaurangen öppna spisar, blommor, soffor, fåtöljer … Och böcker, hans böcker. Hyllorna är fyllda med National Geographics, tidskrifter, reseberättelser om berg och om surfing.

Gastronomin är baserat på smaker från hans barndom, från hans mor Mauds svenska recept.

I menyn finns skandinaviska rätter som marinerad lax med dillsås, köttbullar och andra av Mauds klassiker, som vichyssoise, rostbiff och stroganoff.
Det finns även hälsosamma, lättare rätter med bra råvararor. Inte att förglömma ägarens andra svagheter, som ansjovis Santoña, restaurangens ”burrata” som erhålls veckovis från Italien, fondue, raclette eller glass gjord av säsongens frukter. Och för dem som uppskattar gott vin har vi ett mycket exklusivt urval som Paul Munilla utfört tillsammans med Mariano, sommelier från Arzak och Martin, sommelier från Rekondo.

Restaurangen ligger några få meter från Club Deportivo El Encinar. Den har en inglasad terrass, där gästerna kan njuta av den blåa himlen under dagen och stjärnorna på natten.

Cabaña Marconi

Cabaña Marconi

La terraza acristalada - Den inglasade terrassen

La terraza acristalada – Den inglasade terrassen

Logo Cabaña Marconi

Logo Cabaña Marconi

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Foto. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.