Bulletin 2013-10-10

UTFLYKT TILL ARANJUEZ MED “EL TREN DE LA FRESA” 19.10
Lördagen den 19 oktober gör vi en intressant kultur- och fritidsutflykt. Vi får njuta av en åktur med det historiska tåget mellan Madrid och Aranjuez och av en magnifik dag på den sistnämnda orten.
Pris: 29€ (inkluderar: smakprovning av jordgubbar som serveras av tidsenligt klädda väninnor på tåget, bussfärd från stationen till den monumentala delen av Aranjuez samt ett guidat besök på det Kungliga Slottet)
Vi träffas senast kl. 9.45 vid ingången till El Museo del Ferrocarril”, Pº de las Delicias, 61. Tåget går kl. 9.55.
Sista anmälningsdagen tisdagen den 15 oktober.

SVENSKTRÄFF OCH BOKCIRKEL 28.10
Tiden rusar iväg och nu är det dags igen för vår månatliga bokcirkelträff. Vi träffas måndagen den 28 oktober kl. 19 som vanligt på Café Vergara, C/Vergara, 1
(metro Opera). Alla är hjärtligt välkomna!

SUOMELAISKOKOUS 4.11
Marraskuun neljäs päivä tapaamme klo. 19 uudessa paikassa, nimittäin ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión,10 (metro Opera). Tule mukaan viettämään mukavan illan iloisessa seurassa. Tervetuloa!

UTFLYKT TILL ALCALÁ DE HENARES 6.11
Onsdagen den 6 november gör vi en annan intressant utflykt. Denna gång far vi till Alcala de Henares, Cervantes födelsestad. Som guide har vi turen att kunna räkna med vår vän, Manuel Rey, som på sitt otoligt interesanta sätt både kommer att visa oss runt i staden och berätta för oss allt som man bör veta om Alcalá de Henares.
Vi träffas kl.10.30 på järnvägsstationen i Alcalá. Cercanias går från Atocha , Chamartin, Recoletos, m.fl. ca var 15 min. Buss nr 223 till Alcala går från el Intercambiador de Avda. de America också var 15 min. Resan tar 35-40 minuter. Pris: 13€
Efter promenaden med Manuel kan vi alla tillsammans njuta av en god ”cocido” på någon trevlig restaurang till självkostnadspris.
För mera information och anmälan kontakta Kerstin senast den 1 november.

BESÖK PÅ SJÖFARTSMUSEET 19.11
Tisdagen den 19 november besöker vi Sjöfartsmuseet tillsammans med vår goda vän, Justo Garcia. Denna gång får vi se den intressanta utställningen ”Blas de Lezo, el valor de Mediohombre
Vi träffas vid ingången till museet på Paseo del Prado, 3-5 kl. 11.15. Glöm inte att ta med ditt DNI kort.
Anmälan bör göras i god tid till Klubben. Pris: 7€.
Efter besöket har vi tänkt äta lunch på den trevliga restaurangen, Café Gijón.

TEATRO MONUMENTAL (Konserter)
Skandinaviska Klubben har igen fått gratisbiljetter till generalrepetitionerna på Teatro Monumental för säsongen 2013-2014. Se pdf-fil.
Intresserade kan ringa Kerstin för mera information.

*****

NY AMBASSADÖR I MADRID
Skandinaviska Klubben hälsar Finlands nya Ambassadör,
Roberto Tanzi-Albi, hjärtligt välkommen till Madrid.

*****

Fiskdammen-Julbasaren 1 december 2013
Skandinaviska Julbasaren närmar sig med stora steg. Även julen lurar bakom knutarna och vi hoppas att både Jultomten och de Tre Kungarna hämtar många nya leksaker åt småbarnen.
På vår Julbasar är Fiskdammen en höjdpunkt för de mindre. Under många år har vi fått leksaker till detta stånd av en firma som tyvärr har stängt. Därför vänder vi oss till er, familjer med barn – gå igenom deras gamla leksaker och de som inte mera är i bruk, men som är i gott skick, tar vi gärna emot till Fiskdammen. Basaren är en välgörenhets fest och vi behöver samla in pengar för dem som inte har resurser. Vi behöver er hjälp. Kontakta Machus via e-mail maria.gonzalez@ft.com eller mobil: 630 948 322

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Bulletin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.