Bulletin 2014-02-10

SVENSK TRÄFF OCH BOKCIRKEL 24.2
Måndagen den 24 februari kl. 19 träffas vi igen för att byta bokcirkelböckerna på Café Vergara, c/Vergara, 1 (metro Opera). Vi hoppas kunna räkna med många vänner även denna gång.
Hjärtligt välkomna!

BESÖK PÅ LAZARO GALDIANO MUSEET 28.2
Fredagen den 28 februari gör vi ett intressant guidat besök på Lazaro Galdiano museet. Museet invigdes den 27 januari 1951 i Madrid och är numera ett statligt museum men med privat bakgrund. Museet rymmer en stor intressant samling av all slags konst.
Vi träffas vid ingången till museet, Serrano, 122 kl. 11.50.
Pris: 7€

SUOMALAISKOKOUS 3.3
Maaliskuun kolmas päivä tapaamme klo. 19 taas ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión,10 (metro Opera). Tule mukaan viettämään mukavan illan iloisessa seurassa. Tervetuloa!

ÅRSMÖTE 4.3
Vi påminner alla våra medlemmar om årsmötet som hålls på Svenska Ambassadörens Residens tisdagen den 4 mars kl. 19. (Vi ber alla vara ytterst punktliga).
Obligatorisk anmälan bör göras till Klubben senast den 25 februari!
Glöm inte att ta med ditt ID-kort eller pass!

BESÖK PÅ CASA-MUSEO LOPE DE VEGA 5.3
Onsdagen den 5 mars besöker vi museet Lope de Vega som ligger i den historiska stadskärnan, Barrio de las Letras, i Madrid. Museet är inrymt i en byggnad från sextonhundratalet, där författaren Lope de Vega levde sina sista 25 år mellan 1610 och 1635. Vi får se konstverk, möbler, och föremål som rör hans tid. Museet är mycket litet så vi måste dela upp oss i två grupper på 10 personer. Den första gruppen träffas kl. 12.45 och den andra 13.15 vid ingången på calle Cervantes, 11. Vid anmälan skall ni säga vilken grupp ni föredrar.
Pris: 5€

BESÖK PÅ LA REAL ACADEMIA DE BELLAS ARTES DE SAN FERNANDO 18.3
Tisdagen den 18 mars besöker vi åter ”La Real Academia de Bellas Artes de San Fernando”. Denna gång blir vi guidade av Akademins egen guide.
Även om museet inte är lika känt som El Prado och Museo Thyssen räknas det ändå som det näst viktigaste i Spanien pga sin rikliga konstsamling.
Vi träffas utanför Akademin på c/ Alcalá,13 Madrid
(Metro Sol) kl. 11.50.
Pris: 5€
Efter besöket kan alla som har lust följa med och njuta av en god ”cocido” igen på den trevliga restaurangen, Café Gijón.

*****
OBS!

Om någon är intresserad av att vara med och arbeta i Skandinaviska Klubbens styrelse, var vänlig och kontakta Kerstin i god tid före årsmötet.

También disponible en: Spanska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.