Bulletin 2016-04-09

BESÖK PᾸ PALACIO DE LIRIA 15.4
Vi påminner alla som anmält sig till besöket på Palacio de Liria fredagen den 15 april att vi träffas kl.11.45 utanför palatsets ingång på c/Princesa, 20.
Pris: 15€. (Fullbokat)

BESÖK PÅ “LA REAL ACADEMIA DE LA LENGUA ESPAÑOLA” 25.4
Efter att ha stått en lång tid på väntelistan har vi nu äntligen fått datum för ett besök på la ”Real Academia de la Lengua Española”. Ett mycket intressant besök som vi hoppas att ingen av våra medlemmar vill missa. Vi träffas måndagen den 25 april kl. 11.45 utanför akademin på c/ Felipe IV nº 4. En av Akademins guider leder oss genom de olika avdelningarna och vi får bl.a. se tre bibliotek, olika kammare och föreläsningssalen. Anmälan bör göras så snart som möjligt till Klubben. Pris: 10€.

SVENSKTRÄFF OCH BOKCIRKEL 25.4
Måndagen den 25 april kl.19 träffas vi igen på Café Vergara, c/Vergara, 1
Alla är hjärtligt välkomna!

UTFLYKT TILL ALCALA DE HENARES MED ”EL TREN DE CERVANTES” 28.5
Lördagen den 28 maj gör vi en utflykt med ”El Tren de Cervantes” till Alcala de Henares-Cervantes födelsestad. På tåget välkomnas vi av tidsenligt klädda statister och skådespelare som för oss långt tillbaka i tiden.
Väl framme i Alcalá möter oss en guide som visar åt oss de viktigaste monumenten i staden. Dessutom får vi besöka ”El Monasterio San Bernardo”, ”Colegio Mayor de San Ildefonso”,”Corral de Comedias” och ”Casa Natal de Cervantes”.
Efter rundturen kan vi njuta av en god lunch på någon av Alcalas trevliga restauranger.
Eftersom dessa utfärder är mycket populära ber vi alla som har intresse av att följa med anmäla sig fortast möjligt till Klubben så Kerstin kan köpa tågbiljetterna medan det ännu finns. (Obs! Anmälan är bindande)
Tåget går från Atocha kl. 11.05 och anländer till Madrid kl. 19.25.
Pris: tågresan + guide: 22€

SUOMALAISKOKOUS 9.5
Koska Klubi on suljettu toukokuun 2 päivä, siirrämme seuraavan suomikokouksen maanantaiksi toukokuun 9:een päivään jolloin siis jälleen tapaamme klo.19 ravintolassa Casa Nicasio, c/Unión, 10 (metro Opera). Tervetuloa!

*****

BESÖK PÅ ”CENTRO DE EMERGENCIAS 112”
Till hösten planerar vi ett besök på ”Centro de Emergencias 112” (Pozuelo de Alarcón). För att kunna boka datum i tid vill vi gärna veta hur många som är intresserade av att komma med. Vänligen kontakta Kerstin.
Omkring 1500 dagliga uppringningar omhändertags i dessa installationer på en rekord tid av 70 sekunder. Detta tack vare att Madrid räknar med den modernaste teknologiska utrustning som gör det möjligt att erbjuda en pionjär service.

*****

VALBORG PÅ SKANDINAVISKA SKOLAN
Onsdagen den 27 april 2016 – från kl. 18 – firas traditionsenligt VALBORG i Skandinaviska Skolans trädgård.
Skolans elever kommer att ha försäljning av korv och bröd, dryck, kaffe och fika för att tjäna in pengar till sin klassresa.
Ta gärna med familj och vänner! Välkomna!

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Bulletin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.