Bulletin 2017-01-19

Nu har Klubben öppnat igen och vi önskar alla våra medlemmar en riktigt god fortsättning på det nya året. Vi tackar också alla som ivrigt deltagit i våra aktiviteter under det gångna året, och hoppas att få se er även under detta år.

Skandinaviska Julbasaren
hölls söndagen den 27 november på Hotel Meliá Castilla. Det blev som vanligt mycket lyckat och vi kunde räkna med många besökare och ett bra ekonomiskt resultat.
Stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till, och till alla närvarande.
Obs! Information samt fotografier hittas på basarens Skandinaviska julbasaren i Madrid

Skandinavisk adventsgudstjänst
hölls i år den 4 december på Svenska Ambassadens Residens. Gudstjänsten leddes av kyrkoherde Tobias Nellvik från Mallorca. Under gudstjänsten fick vi lyssna till vackra julsånger av Skandinaviska skolans elever. Stort tack till er alla samt till Johanna Löf som ackompanjerade kören på piano.
Vi vill också framföra vårt varma tack till ambassadör Lars-Hjalmar Wide för att vi fick hålla gudstjänsten på Ambassadens Residens, och för den goda glöggen och lussebullarna efteråt.

SVENSK TRÄFF OCH BOKCIRKEL 30.1
Måndagen 30 januari kl.19 träffas vi som vanligt på Cafe Vergara, C/Vergara, 1. Vi börjar nu en ny bokcirkel på svenska.
Intresserade bör anmäla sig till Eva Ingelman, tel: 914 161 907/620 643 081, e-post: aprac@movistar.es
Böckerna bör vara skrivna av nordiska författare, på svenska och helst publicerade de senaste 5 åren.
Alla våra medlemmar, såväl gamla som nya är välkomna att vara med i bokcirkeln.

SUOMALAISKOKOUS 6.2
Helmikuun kuudes päivä klo. 19 tapaamme ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión, 10 (metro Ópera). Tule mukaan viettämään mukavan illan iloisessa seurassa. Tervetuloa!

BESÖK PÅ MUSEET SOROLLA 7.2 och 9.2
Tisdagen den 7 och torsdagen den 9 februari har vi tillfälle att se den intressanta utställningen ”Sorolla en Paris”. En utställning där vi kan följa med Sorollas internationella erkännande från och med hans första resa till Paris som endast tjugutre åring, tills han triumferade i de stora grupp-utställningarna och det definitiva genombrottet i och med hans privata utställning på Galerie Georges Petit i Paris 1906.
Vi träffas kl. 12,45 utanför ingången på Paseo del General Martínez Campos, 37.
Anmälan bör göras till Klubben så fort som möjligt och då har ni också bättre chans att välja den dag som passar er bäst. Pris: 10€

TILL ALLA VÄNNER AV SKANDINAVISKA JULBASAREN
Post-basarlunchen kommer att äga rum fredagen den 10 februari klockan 14.
Plats kommer att meddelas under nästa vecka.
För anmälan eller/och mer information kontakta Lena.
Epost: lenamorilla@gmail.com
Mobil: 629 117 559

BESÖK PÅ ”El PALACIO DE FOMENTO” 11.2
Lördagen den 11 februari gör vi ett annat intressant besök. Denna gång har vi möjlighet att se ”El Palacio de Fomento”, en byggnad full av historia som vi kommer att bekanta oss med under vår guidade rundtur genom palatsets konstnärliga och arkitektoniska utrymmen.
Vi träffas vid ingången till palatset på Plaza Infanta Isabel I senast kl. 11.30.
Glöm inte att ta med ert DNI kort.
Anmälan bör göras till Klubben senast onsdagen den 25 januari. Pris: 5€

*****

ĂRSMÖTE 7.3
Ărsmötet äger rum tisdagen den 7 mars kl. 19 på Svenska Ambassadens Residens. Obligatorisk anmälan till Klubben senast tisdagen den 1 mars (endast medlemmar) .Glöm inte att ta med ID-kort eller pass! Se Kallelse till årsmöte (pdf-fil, endast på spanska, öppnas i ett nytt fönster).

MEDLEMSAVGIFTER
För att förenkla Klubbens bokföring bör alla medlemsavgifter, i mån av möjlighet, betalas före årsmötet i mars. Medlemsavgifterna för år 2017 är de samma som förra året, åtminstone ända tills årsmötet.
Betalningen kan göras kontant på våra möten eller via banköverföring: BBVA : IBAN ES76 0182 4000 6300 1165 9604.

Enskild: 60€
Familj: 80€
Au pair/stud: 30€

Som vanligt ber vi alla som av en eller annan orsak inte längre kan vara med i Klubben vänligen meddela Kerstin så fort som möjligt.

También disponible en: Spanska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.