Bulletin 2017-02-20

Med sorg i hjärtat måste vi meddela att en av våra käraste vänner, Carl-Eric Borgenstierna, gått bort. Som trogen medlem, samt under några år vicepresident i Skandinaviska Klubben visade han alltid stor entusiasm för dess verksamhet. Han lämnar ett stort tomrum efter sig men vi kommer alltid att minnas honom med stor ömhet och saknad.
Vårt varma deltagande till familjen.

*****

SVENSK TRÄFF OCH BOKCIRKEL 27.2
Måndagen den 27 februari kl. 19 träffas vi igen för att byta bokcirkelböckerna på Café Vergara, C/Vergara, 1 (metro Opera). Vi hoppas kunna räkna med många vänner även denna gång.
Hjärtligt välkomna!


SUOMALAISKOKOUS 6.3

Maaliskuun kuudes päivä tapaamme klo. 19 ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión, 10 (metro Opera). Tule mukaan viettämään mukavaa iltaa iloisessa seurassa. Tervetuloa!

ÅRSMÖTE 7.3
Vi påminner alla våra medlemmar om årsmötet som hålls på Svenska Ambassadörens Residens tisdagen den 7 mars kl. 19. (Vi ber alla vara ytterst punktliga).
Obligatorisk anmälan bör göras till Klubben senast den 2 mars!
Glöm inte att ta med ditt ID-kort eller pass!

BESÖK PÅ DET KUNGLIGA SLOTTET OCH UTSTÄLLNINGEN CARLOS III 17.3
Fredagen en 17 mars gör vi ett guidat besök på det Kungliga Slottet och samtidigt får vi se den intressanta utställningen Carlos III.
Vi träffas utanför ingången till slottet kl, 12.45.
Anmälan bör göras till Klubben så fort som möjligt då platserna är begränsade. Pris: 15€

BESÖK PÅ “MONASTERIO DE LAS DESCALZAS” 5.4
Klostret Nuestra Señora de la Visitación mera känt som Descalzas Reales är ett nunnekloster som grundades 1559 av Juana de Austria, änka efter prins Juan Manuel i Portugal och syster till kungen av Spanien, Felipe II. Det är beläget i hjärtat av Madrid: på Plaza de las Descalzas, nära Puerta del Sol.
Det är en klassicistisk byggnad från femtonhundra talet som inrymmer otaliga viktiga konstverk. En del av klostret är nuförtiden tillägnat museet vilket vi kommer att besöka onsdagen den 5 april.
Vi träffas utanför museet kl. 11.45.
Obligatorisk anmälan till Klubben.
Pris: 10€

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Bulletin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.