Bulletin 2017-03-14

ÅRSMÖTE
Den 7 mars hölls årsmöte på Svenska Ambassadörens Residens. Mötet öppnades av vår president Anna Thomas som därefter bad Kirsten Buus redogöra för aktiviteterna under år 2016.
Sedan gick Klubbens revisor, Thomas Daller, igenom årets bokslut. Vi konstaterade att Klubbens ekonomi under 2016 gått med en vinst på 856,68€. Utgifterna har hållits på ungefär samma nivå som tidigare medan inkomsten från våra aktiviteter, som varit både mångsidiga och intressanta, ökat avsevärt.
Vi tackar alla vằra trogna vänner för visat intresse under 2016 och att ni år efter år ställer upp för att stödja Klubben.
Stort tack också till Ambassadör Lars-Hjalmar Wide, som lät oss hålla vårt årsmöte på residenset igen.

STYRELSEN

  • Ordförande: Anna Thomas
  • Viceordförande: Larserik Falk
  • Viceordförande: Kirsten Buus Thygesen
  • Sekreterare: Kerstin Smeds
  • Styrelsemedlemmar: Eva-Lena Ahlquist, Lars Andersson, Monica Andersson. Kerstin Wahlbeck

Permanent styrelsemedlem: Daphne Rosenvinge
Revisor: Thomas Daller

Bokslutet för 2016 finns tillgängligt för våra medlemmar. Intresserade kan kontakta Kerstin.

MEDLEMSAVGIFTERNA

Det beslöts att inte höja medlemsavgifterna i år.
Medlemsavgifterna för år 2017:
– 60€ för enskild
– 80€ för familj
– 30€ för stud/au-pair

Betalningen kan göras kontant till Kerstin eller via bank:
BBVA ES76 0182 4000 6300 1165 9604

*****

SVENSK TRÄFF OCH BOKCIRKEL 27.3
Måndagen den 27 mars är det dags för vår bokcirkelträff igen. Vi träffas som vanligt kl. 19 på Café Vergara, c/Vergara, 1 (Metro Opera) för att byta böckerna och samtidigt fördriva kvällen i trevligt sällskap. Hoppas att våra svensktalande medlemmar har tid att komma! Välkomna!

BESÖK PÅ MUSEO THYSSEN 29.3
Onsdagen den 29 mars har vi tillfälle att besöka museet Thyssen och se den fantastiska utställningen ”Budapest”. Vi får se ett urval av 90 fantastiska verk från den permanenta samlingen i Budapests Konstmuseum och Nationalgalleriet i Ungern. Efteråt kan de som så önskar se den permanenta utställningen i museet.
Tyvärr kan vi inte räkna med en guide denna gång då museet inte har guider men hörlurar ingår i priset.
Vi träffas utanför museet på Paseo del Prado, 8
kl. 11.45.
Pris: 15€

SUOMALAISKOKOUS 3.4
Huhtikuun kolmas päivä klo. 19 tapaamme jälleen ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión, 10 (metro Ópera). Tule mukaan viettämään mukavan illan iloisessa seurassa. Tervetuloa!

BESÖK PÅ “MONASTERIO DE LAS DESCALZAS” 5.4
Vi påminner om besöket på ”Monasterio de las Descalzas onsdagen den 5 april. Det finns ännu några få platser kvar för de som är intresserade att komma med. Vi träffas utanför museet kl. 11.45. (Plaza de las Descalzas s/n)
Obligatorisk anmälan till Klubben. Pris: 10€

UTFLYKT TILL CEBREROS 26.4
Onsdagen den 26 april planerar vi att göra en utflykt till byn Cebreros som ligger i provinsen Ávila. Vi kommer först att besöka Adolfo Suarez museum och sedan en av de många bodegor som finns i trakten. Efter besöken njuter vi av en god lunch på någon trevlig restaurang i byn. Mera information får ni i nästa bulletin men intresserade kan redan nu anmäla sig till Klubben.

*****

Den nya medlemsmatrikeln 2017 är nu färdig och kommer att skickas per post till alla våra medlemmar. Vi ber er meddela om eventuella fel, som tyvärr alltid kan förekomma men som rättas till i nästa bulletin.

También disponible en: Spanska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.