Bulletin 2017-09-18

Trots att det fortfarande är varmt och soligt lider sommaren onekligen mot sitt slut. Klubben har öppnat och står åter till alla våra medlemmars förfogande. Vi hoppas att ni har njutit av en riktigt fin semester och nu ser fram emot en intressant och trevlig höst på Klubben.

Lillan, stort tack för att vi än en gång blev bjudna till ditt vackra hem Dalom i Camorritos.
Vi fick som alltid njuta av en utsökt lunch, en fin stämning och fram för allt av din sedvanliga gästfrihet.

SVENSK TRÄFF OCH BOKCIRKEL 25.9
Höstens första bokcirkelträff blir måndagen den 25 september. Vi träffas som vanligt kl. 19 på Café Vergara. c/Vergara, 1 (Metro Opera) för att byta böcker och samtidigt tillbringa kvällen i trevligt sällskap.
Ett utmärkt tillfälle att titta in och prata om sommarens upplevelser. Alla är hjärtligt välkomna!

HÖSTCOCKTAIL 27.9
Eftersom det verkar som det varma och soliga vädret kommer att fortsätta en tid framåt, tar vi tillfället i akt och ordnar åter en höstcocktail i Monica Anderssons trevliga trädgård, onsdagen den 27 september kl. 19.30-20.00. Vi bjuder på olika sorters ”tapas” och drycker. Obligatorisk anmälan till Kerstin senast måndagen den 25 september.
Begränsat antal! Pris: 15€ (endast medlemmar)
Adress: C/Lerida, 25-bajo C.

SUOMALAISKOKOUS 2.10
Lokakuun toinen päivä tapaamme taas ravintolassa Casa Nicasio, C/Unión, 10 (metro Ópera). Tule mukaan viettämään mukavan illan iloisessa seurassa.
Tervetuloa!

UTFLYKT TILL ”El PARQUE ARQUEOLOGICO DE CARRANQUE” 5.10
Torsdagen den 5 oktober gör vi en mycket intressant utflykt till den arkeologiska parken El Carranque – ett överraskande storslaget och naturskönt utflyktsmål. Några mil sydväst om Madrid vid Guadarraramaflodens idylliska stränder kan vi se resterna av Spaniens älsta Mariakyrka, ett romerskt
palats och ett nymftempel. Dessutom finns det ett nytt museum med modeller av byggnaderna, så som de såg ut när de byggdes runt år 380 efter Kristus, liksom ett stort antal föremål som grävts fram på platsen.
Eftersom det inte finns något annat sätt att komma till Carranque måste man åka privat. De som har bil och är villiga att ta passagerare kontakta Kerstin eftersom flere kommer att vara beroende av skjuts.
Man åker från Madrid mot Toledo ( A 42) Vid km. 35 tar man av mot Illescas och sedan mot Ugena på landsväg CM-4008. Sedan kör man mot Carranque som man åker igenom och därpå fortsätter västerut 6 kilometer tills vägen tar slut. Parkeringsplats finns och en ny graciös gångbro tar oss över Guadarramafloden.
Vi träffas på parkeringsplatsen 11.30.
Pris: 10€. (besök med guide)
Efter besöket äter vi en ”menu del dia” i den närliggande byn Carranque.
Obligatorisk anmälan till Kerstin snarast möjligt.
Mer läsning om Carranque här: Arkeologiska parken i Carranque

PRE-BASARLUNCH 6.10
Fredagen den 6 oktober har vi vår sedvanliga pre-basarlunch.
För mer information om restaurang, tid och pris samt anmälan, kontakta Paloma per mail: paloma.torres@packto.es eller mobil 637 416 974.

*****

BESÖK PÅ ”EL MUSEO ROMANTICISMO” 26.10 och 1.12
Besöken på ”El Museo Romanticismo” tycks vara otroligt populära men vi har som tur lyckats få de två sista guidade besöken under hösten. Torsdagen den 26 oktober kl. 11 och fredagen den 1 december kl. 12.
Vi får vara max. 12 personer i varje grupp så det är bäst att anmäla sig så fort som möjligt.
Mera information om besöken kommer i nästa bulletin.

*****

Ny medlem i Klubben
Paul Joakim Lagerqvist, välkommen!

This post is also available in: Spanska

Det här inlägget postades i Bulletin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.